Iskall citrondessert med björnbär

Du behöver 1.5 dl vispgrädde 1 st mascarponeost (250 g) 0.75 dl florsocker rivet skal (det yttersta gula) 1 st citron saften av 1/2 citron...

Tillagningstid: 65 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st mascarponeost (250 g)
  • 0.75 dl florsocker
  • rivet skal (det yttersta gula)
  • 1 st citron saften av 1/2 citron
  • 1 dl lemon curd
  • 250 g björnbär färska eller frysta
  • myntablad

Servering

biscotti eller knaprig kaka

Gör så här

1
Vispa grädden medeltjock. Tillsätt mascarponeost, florsocker samt skal och saft av citron, vispa snabbt ihop till en jämn smet.

2
Lägg över i en serveringsskål. Rör lemon curden mjuk och klicka ner i desserten. Dra lite försiktigt med en sked genom curden, den ska inte blandas in helt.

3
Ställ i frysen i cirka 1 timme. Garnera med björnbär och myntablad. Servera med en liten biscotti eller kaka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top