Du behöver
- 60 st hasselnötskärnor
- 250 g mörk choklad
- 100 g kokosfett
60 ischokladformar
2 tsk kaffepulver finkrossat
Gör så här
1
Värm ugnen till 175 grader. Lägg nötterna på papprad plåt och ugnsrosta dem 10–15 minuter. Ta ut och gnugga dem på bänken invirade i ren (frotté)handduk, tills skalen släppt.
2
Dela chokladen i mindre bitar, liksom kokosfettet. Lägg i kanna som får plats i mikron och smält på högsta effekt först 2 minuter, sedan en halv minut i taget tills allt smält. Sära
3
under tiden formarna och ställ på bricka.
4
Rör ner kaffepulvret i chokladsmeten, blanda väl. Fyll formarna med chokladsmet till en millimeter under randen. Låt stadga sig några minuter och lägg sen en nötkärna i varje form. Kyl till pralinerna blivit
5
fasta. Förvara i kylen till ser-
6
veringsdags. Kan göras flera dagar i förväg.