RECEPT FRÅN IK

Ischoklad med nötter

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 60 st hasselnötskärnor
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g kokosfett
  • 60 ischokladformar

  • 2 tsk kaffepulver finkrossat

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Lägg nötterna på papprad plåt och ugnsrosta dem 10–15 minuter. Ta ut och gnugga dem på bänken invirade i ren (frotté)handduk, tills skalen släppt.
2
Dela chokladen i mindre bitar, liksom kokosfettet. Lägg i kanna som får plats i mikron och smält på högsta effekt först 2 minuter, sedan en halv minut i taget tills allt smält. Sära
3
under tiden formarna och ställ på bricka.
4
Rör ner kaffepulvret i chokladsmeten, blanda väl. Fyll formarna med chokladsmet till en millimeter under randen. Låt stadga sig några minuter och lägg sen en nötkärna i varje form. Kyl till pralinerna blivit
5
fasta. Förvara i kylen till ser-
6
veringsdags. Kan göras flera dagar i förväg.

Recept