Ischoklad med nötter

Du behöver 60 st hasselnötskärnor 250 g mörk choklad 100 g kokosfett 60 ischokladformar 2 tsk kaffepulver finkrossat Gör så här 1 Värm ugnen till...

Tillagningstid: 45 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 60 st hasselnötskärnor
  • 250 g mörk choklad
  • 100 g kokosfett

60 ischokladformar

2 tsk kaffepulver finkrossat

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Lägg nötterna på papprad plåt och ugnsrosta dem 10–15 minuter. Ta ut och gnugga dem på bänken invirade i ren (frotté)handduk, tills skalen släppt.

2
Dela chokladen i mindre bitar, liksom kokosfettet. Lägg i kanna som får plats i mikron och smält på högsta effekt först 2 minuter, sedan en halv minut i taget tills allt smält. Sära

3
under tiden formarna och ställ på bricka.

4
Rör ner kaffepulvret i chokladsmeten, blanda väl. Fyll formarna med chokladsmet till en millimeter under randen. Låt stadga sig några minuter och lägg sen en nötkärna i varje form. Kyl till pralinerna blivit

5
fasta. Förvara i kylen till ser-

6
veringsdags. Kan göras flera dagar i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top