Isad rabarbersoppa

Du behöver 500 g rabarber 7 dl vatten 1 dl sirap vit 0.5 dl ljus sirap 2 msk potatismjöl citronskivor tunna Gör så här Skölj...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 7 dl vatten
  • 1 dl sirap vit
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk potatismjöl
  • citronskivor tunna

Gör så här

Skölj och ansa rabarbern och skär dem i cm-stora bitar. Lägg rabarber, vatten och sirapssorterna i en kastrull och koka i cirka 5 minuter. Sila ifrån de hela rabarberbitarna och koka upp ännu en gång. Red med potatismjölet, utrört i lite vatten. Kyl ner soppan direkt. Servera med isbitar och tunna citronskivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top