Du behöver

  • 1 l kantareller små
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • Lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 10 st enbär stora
  • 15 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad

Gör så här

1
Små kantareller blir vackrast eftersom de läggs in hela. Större kantareller bör delas. Koka upp vatten med salt, lägg i kantarellerna och förväll dem i 3–5 minuter från det att vattnet kokat upp igen. Häll kantarellerna i en sil och spola hastigt med kallvatten. Låt kallna.
2
Blanda ättiksprit, vatten, socker, salt och kryddor i en kastrull. Ge lagen ett uppkok och låt den kallna helt. Skiva löken och varva den med kantarellerna i en burk.
3
Häll över lagen med kryddorna. Sätt på tättslutande lock och förvara helst burken i kylskåp.
4
Hållbar i 2–3 månader. Smakar gott som tillbehör till rätter av vilt samt till skogsfågel.

Recept // Fler svamprecept