Inlagd sill med fläder

Du behöver 2 st förpackningar inläggningssill à 420 g 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12 %) 6 st fläderblom klasar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackningar inläggningssill à 420 g
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 6 st fläderblom klasar
  • 2 dl krusbär färska eller frysta tinade

Gör så här

1
Spola av sillen. Skär bort bukdelen på sillen (den smala biten längsmed, som oftast inte är lika fast). Skär sedan sillen i sneda bitar.

2
Koka upp vatten, socker och ättika. Lägg i fläderklasarna och krusbären när lagen är varm och låt lagen svalna, så att du får ut mesta möjliga smak. Varva sedan lagen med sillen. Mosa gärna bären lite så att det nästan blir som en krämig sås. Låt sillen mogna i lagen i kyl minst över natten men gärna ett par dagar.


Kommentar:
Tips Hittar du inga fläderblommor kan du byta ut 1 dl vatten och 0,5 dl socker mot 0,5 dl koncentrerad flädersaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top