Inlagd sill med pepparrot och gurka

Du behöver 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 5 st kryddpepparkorn krossade 0.5 st gurka 10 cm pepparrot 2 st inläggningssill (urvattnad...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 st kryddpepparkorn krossade
  • 0.5 st gurka
  • 10 cm pepparrot
  • 2 st inläggningssill (urvattnad saltsill)
  • 2 st schalottenlökar i tunna skivor
  • 2 dl dill plockad

Gör så här

1
Koka upp ättika, socker, vatten och kryddpeppar. Rör om och låt svalna.

2
Dela, kärna ur och tärna gurkan. Riv pepparroten. Skölj sillen och skär i bitar.

3
Varva sill, gurka, pepparrot, schalottenlök och dill i en burk. Häll på den avsvalnade lagen, sätt på lock och låt dra i kylen i 2 dygn före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top