Inlagd fänkål med chili och citron

Du behöver 1 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 dl ättika 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 2 st fänkålsstånd

Gör så här

1
Blanda ättika, socker, vatten och salt. Koka upp. Rör i chili och citron.

2
Skär fänkålen i strimlor. Undvik roten, den är för hård att äta.

3
Låt fänkålen puttra i lagen i några minuter. Häll lag och fänkål i väl rengjorda burkar. Låt dra minst ett dygn. Förvara i kyl.


Kommentar:
Tid: 15 in + ett dygn att dra

Tips! Den inlagda fänkålen gör sig bra till fisk eller i en sallad.
Varför inte slå in en burk fint och ta med som gåbortpresent?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top