RECEPT FRÅN IK

Inlagd abborre med kantareller

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

    Lag:

  • 1 dl ättiksprit 12
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • 2 st kryddnejlikor
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 150 g kantareller gula
  • 1 st morot skalad i 1
  • 1 st rödlök skalad och skuren i klyftor
  • 600 g abborre filead och byxad
  • salt och peppar
  • 2 dl rågmjöl grovt
  • 100 g smör till stekning
  • 1 st dill litet knippe färsk
  • Till servering:

  • färskpotatis nykokt
  • grädde se recept

Gör så här

1
Börja med lagen. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, nejlikor och senapsfrön. Tillsätt kantareller, morot och lök. Låt svalna något.
2
Torka av abborrfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra och vänd i rågmjöl. Stek fisken gyllenbrun i smöret.
3
Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Låt svalna.
4
Lägg abborrfiléerna i lagen. Låt gärna stå över natten i kyl. Lägg i dillkvistar före servering.
5
Servera med kokt färskpotatis och syrad grädde (se recept).

Kommentar:
Abborren är god nystekt. Men om du har mycket abborre eller vill vänta till nästa dag så är inlagd, stekt abborre underbar sommarmat. Ät den kall med dillkokt potatis och syrad grädde.

Passar till:

Recept // Fler fiskrecept