Inlagd abborre med kantareller

Du behöver Lag: 1 dl ättiksprit 12 2 dl socker 3 dl vatten 1 st lagerblad 2 st kryddnejlikor 1 msk bruna senapsfrön 150 g...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

Lag:

1 dl ättiksprit 12
2 dl socker
3 dl vatten
1 st lagerblad
2 st kryddnejlikor
1 msk bruna senapsfrön
150 g kantareller gula
1 st morot skalad i 1
1 st rödlök skalad och skuren i klyftor
600 g abborre filead och byxad
salt och peppar
2 dl rågmjöl grovt
100 g smör till stekning
1 st dill litet knippe färsk

Till servering:

färskpotatis nykokt
grädde se recept

Gör så här

1
Börja med lagen. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, nejlikor och senapsfrön. Tillsätt kantareller, morot och lök. Låt svalna något.

2
Torka av abborrfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra och vänd i rågmjöl. Stek fisken gyllenbrun i smöret.

3
Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Låt svalna.

4
Lägg abborrfiléerna i lagen. Låt gärna stå över natten i kyl. Lägg i dillkvistar före servering.

5
Servera med kokt färskpotatis och syrad grädde (se recept).


Kommentar:
Abborren är god nystekt. Men om du har mycket abborre eller vill vänta till nästa dag så är inlagd, stekt abborre underbar sommarmat. Ät den kall med dillkokt potatis och syrad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top