Inkokta fikon med rött vin, konjak och citrus

Du behöver 5 dl rött vin 2 dl strösocker apelsiner finrivet skal av 2 citron finrivet skal av 1 2 bitar kanelstång 500 g fikon...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl rött vin
  • 2 dl strösocker
  • apelsiner finrivet skal av 2
  • citron finrivet skal av 1
  • 2 bitar kanelstång
  • 500 g fikon torkade
  • 10 cl konjak
  • Vispad grädde till servering

Gör så här

Koka upp vin, socker, citrusskal och kanel. Lägg i fikon och sjud under lock i 30 minuter. Tillsätt konjak och häll upp på burk eller låt svalna i en skål. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Koka upp lagen efter att du tillsatt konjaken för att göra rätten alkoholfri.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top