Du behöver

  • 2 st makrill stora
  • 1 l vatten + 2 msk salt
  • Lag:

  • 5 st gelatinblad
  • 5 dl vatten
  • 1 msk ättiksprit
  • 1.5 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • Garnering:

  • dillvippor
  • 2 st tomatskivor
  • 2 st citronskivor

Gör så här

1
Rensa och skölj makrillarna. Skär dem i 2-3 centimeter tjocka bitar. Lägg dem i saltat kallt vatten någon timme för att dra ur blodrester. Skölj. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
2
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Blanda samman övriga ingredienser till lagen. Koka upp lite av lagen och lös gelatinbladen i den heta lagen. Rör ner allt i den kalla lagen. Häll lagen över fiskbitarna så att bitarna nätt och jämnt täcks. Lägg i dill, tomat och citronskivor.
3
Sätt in formen på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 35 minuter. Känn med en sticka att fiskbitarna är färdiga helt igenom. Ställ formen kallt över natten så att geléet stelnar. Serveras kall ur formen.

Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.


Recept // Fler fiskrecept