Inkokt lax med lime- och chilihollandaise

Du behöver 2.5 l fiskbuljong (av tärning) 1 st röd chili dillkvistar eller persiljekvistar 800 g lax med skinn och ben 4 prt hollandaisesås färdig...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 l fiskbuljong (av tärning)
  • 1 st röd chili
  • dillkvistar eller persiljekvistar
  • 800 g lax med skinn och ben
  • 4 prt hollandaisesås färdig
  • 1 st lime rivet skal och saft av
  • 1/2–1 st röd chilifrukt

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en låg, vid gryta. Lägg i en urkärnad, halverad chilifrukt och brutna örtkvistar. Sjud 5 minuter. Lägg fisken i sjudande buljong. Lägg på lock så fort det sjuder igen och stäng sedan av plattan. Låt fisken dra på eftervärmen 8 minuter.

2
Värm såsen under tiden, och smaksätt med rivet skal av en limefrukt, bara det yttersta gröna, samt en matsked av saften. Finhacka en urkärnad chilifruktshalva och blanda ner i såsen.

3
Lyft upp fisken med hålslevar, låt rinna av och sedan svalna några minuter på uppläggningsfatet innan skinnet försiktigt lossas från den sida som ligger uppåt.

4
Tips! Fisken kan serveras varm eller kall, en varm dag gärna kyld över natt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top