Du behöver
- 2.5 l fiskbuljong (av tärning)
- 1 st röd chili
- dillkvistar eller persiljekvistar
- 800 g lax med skinn och ben
- 4 prt hollandaisesås färdig
- 1 st lime rivet skal och saft av
- 1/2–1 st röd chilifrukt
Gör så här
1
Koka upp buljongen i en låg, vid gryta. Lägg i en urkärnad, halverad chilifrukt och brutna örtkvistar. Sjud 5 minuter. Lägg fisken i sjudande buljong. Lägg på lock så fort det sjuder igen och stäng sedan av plattan. Låt fisken dra på eftervärmen 8 minuter.
2
Värm såsen under tiden, och smaksätt med rivet skal av en limefrukt, bara det yttersta gröna, samt en matsked av saften. Finhacka en urkärnad chilifruktshalva och blanda ner i såsen.
3
Lyft upp fisken med hålslevar, låt rinna av och sedan svalna några minuter på uppläggningsfatet innan skinnet försiktigt lossas från den sida som ligger uppåt.
4
Tips! Fisken kan serveras varm eller kall, en varm dag gärna kyld över natt.