Du behöver

  • 1 kg laxfilé skinn- och benfri i bit
  • Kokspad:

  • 1 l vatten
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 1 st morot liten skalad i skivor
  • 1 st rödlök liten skalad i skivor
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 2 st dill kvistar
  • Garnering:

  • tunna morotsskivor kokta
  • citronklyftor små
  • majonnäs

Gör så här

Välj huvudända eller mittbit av laxen för att få en tjock filé. Blanda kokspadets ingredienser i en traktörpanna eller annan vid kastrull som rymmer hela fiskbiten. Koka samman spadet cirka 10 minuter. Lägg fiskbiten i spadet, koka upp igen och låt fisken sjuda 5 minuter. Ställ hela pannan svalt och låt fisken kallna i spadet. Lägg upp fisken på fat och garnera. Servera med dillmajonnäs.

Kommentar:
Tips: Fisken kan läggas på fat och skedas med gelé på 1 blad blötlagd gelatin som smälts i 3/4 dl kokande fiskspad. Låt kallna så att vätskan börjar stelna innan den skedas över fisken. Kan göras dagen före servering. Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.


Recept // Fler fiskrecept