Ingegerds blåbärspaj

Du behöver Mördegsbotten: 3 dl vetemjöl 0.5 dl havregryn 150 g smör 0.5 dl brun farin 2 tsk malen ingefära Fyllning: 1 l blåbär 1...


4 portioner

Du behöver

Mördegsbotten:

3 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
150 g smör
0.5 dl brun farin
2 tsk malen ingefära

Fyllning:

1 l blåbär
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 st banan

Gör så här

1
Mixa eller hacka ihop ingredienserna till bottnen. Kavla eller tryck ut hälften av den i en pajform som mäter cirka 24 cm tvärsöver. Stötta eventuellt kanterna med alfolie, pricka bottnen och grädda pajskalet 10 minuter mitt i 225 grader varm ugn. Ta bort folien.

2
Blanda bären med socker och potatismjöl, fördela hälften av blandningen på pajbottnen. Täck med skivad banan och lägg på resten av bären. Kavla ett lock av resten av degen, täck pajen med det. Pricka degen lite, grädda ytterligare cirka 30 minuter. Börjar pajen bli väl mörk mot slutet av gräddningstiden bör den täckas med alfolie.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top