Du behöver

    Mördegsbotten:

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl havregryn
  • 150 g smör
  • 0.5 dl brun farin
  • 2 tsk malen ingefära
  • Fyllning:

  • 1 l blåbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st banan

Gör så här

1
Mixa eller hacka ihop ingredienserna till bottnen. Kavla eller tryck ut hälften av den i en pajform som mäter cirka 24 cm tvärsöver. Stötta eventuellt kanterna med alfolie, pricka bottnen och grädda pajskalet 10 minuter mitt i 225 grader varm ugn. Ta bort folien.
2
Blanda bären med socker och potatismjöl, fördela hälften av blandningen på pajbottnen. Täck med skivad banan och lägg på resten av bären. Kavla ett lock av resten av degen, täck pajen med det. Pricka degen lite, grädda ytterligare cirka 30 minuter. Börjar pajen bli väl mörk mot slutet av gräddningstiden bör den täckas med alfolie.

Recept // Fler frukt & bärrecept