Ingefärsmarinerad fransyska

Du behöver 850 g fransyska Marinad: 2 dl olivolja 2 st vitlöksklyftor pressade 0.5 dl ingefära riven färsk 1 msk sambal oelek 3 msk kalvfond...


4 portioner

Du behöver

  • 850 g fransyska

Marinad:

2 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor pressade
0.5 dl ingefära riven färsk
1 msk sambal oelek
3 msk kalvfond från flaska
3 msk soja
1 krm salt
2 krm svartpeppar grovmalen

Till redning:

maizenamjöl

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över köttet, som lagts i en ugnssäker form.

2
Låt stå i kylskåpet över natten, eller i minst 2 timmar. Sätt in köttet med marinaden i 175 graders ugnsvärme cirka 1 1/2 timme. Slå av nästan all sky och låt köttet svalna i resten av vätskan. Red av skyn (som eventuellt späds med vatten) med maizenamjöl.


Kommentar:
Ett recept från Långängens Gård utanför Stockholm, som även glutenintoleranta kan njuta av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top