Du behöver
- 500 g nötfärs
- 2 st gul lökar
- 2 msk smör
- 1 st köttbuljongtärning
- 5 dl vatten
- 2,5 dl vispgrädde
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 2 msk kinesisk soja
- 1 krm cayennepeppar
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl chilisås
- 2 msk fryst persilja
- 1,5 tsk oregano,
- 1,5 tsk basilika
Sås
1 dl crème fraîche
salt och svartpeppar
1 st liten vitlöksklyfta
Servering
oliver
Gör så här
Skala och hacka löken.
Bryn färsen i smör i en gryta. Lägg i löken och fräs tills löken är blank.
Lägg i buljongtärning och späd med vatten och grädde. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, salt, soja, cayenne- peppar, pressad vitlök, chilisås, persilja, oregano och basilika.
Låt soppan småkoka i 10 minuter, späd eventuellt med mer vatten.
Blanda crème fraiche med salt, peppar och pressad vitlök och servera till soppan tillsammans med oliver.