Läsar-recept

Ing-Britts mustiga köttfärssoppa

Den här smakrika köttfärssoppan uppskattas av alla i Ing-Britts familj.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 st gul lökar
  • 2 msk smör
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl chilisås
  • 2 msk fryst persilja
  • 1,5 tsk oregano,
  • 1,5 tsk basilika

Sås

1 dl crème fraîche
salt och svartpeppar
1 st liten vitlöksklyfta

Servering

oliver

Gör så här

1

Skala och hacka löken.

2

Bryn färsen i smör i en gryta. Lägg i löken och fräs tills löken är blank.

3

Lägg i buljongtärning och späd med vatten och grädde. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, salt, soja, cayenne- peppar, pressad vitlök, chilisås, persilja, oregano och basilika.

4

Låt soppan småkoka i 10 minuter, späd eventuellt med mer vatten.

5

Blanda crème fraiche med salt, peppar och pressad vitlök och servera till soppan tillsammans med oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top