Du behöver
- 4 prt basmatiris
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st chili liten röd
- 250 g tomater
- 1 st blomkålshuvud ca 400 g
- olivolja
- 150 g sockerärtor
- 2 msk kryddblandning garam masala
- 1 st burk kokosmjölk à 400 ml
- 0.5 st lime
- 1 st kruka koriander de plockade bladen
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna och dela blomkålshuvudet i små buketter. Fräs lök, vitlök och chili tillsammans i olivolja tills löken blivit mjuk men inte tagit färg. Lägg i tomater, blomkål och garam masala, häll på kokosmjölk och låt koka försiktigt i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk med lite tuggmotstånd. Lägg i socker-
2
ärtorna, pressa över limesaft och låt koka i två minuter till. Servera grytan med nykokt ris och massor med koriander.