Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm chilipulver
  • 3 msk olivolja
  • 2 st tomater (helst italienska)
  • 1 st honung dryg msk flytande
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st burk kikärter sköljda och avrunna
  • 0.5 st citron saften
  • 1 kruka basilika grovhackad
  • Tillbehör

  • naanbröd eller chapatibröd
  • yoghurt grekisk att toppa med

Gör så här

1
Fräs vitlök och kryddor i oljan.
2
Tillsätt tomater och honung. Smaka av med salt och peppar.
3
Tillsätt kikärterna. Låt puttra några minuter.
4
Mosa hälften av kikärterna med hjälp av en gaffel. Vänd ner citronsaft och basilika.
5
Servera med bröd och yoghurt.

Recept // Fler grönsakerrecept