RECEPT FRÅN IK

Indisk linsgryta Masoor dhal

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar skivade
  • 2 st vitlök hackad
  • 2 msk smör eller olja
  • 2.5 dl röda linser
  • 7.5 dl vatten
  • 1 st tråg soppgrönsaker
  • 1 st chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk garam masala eller 1 tsk spiskummin
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 st lime skal och saft
  • färsk mynta salt
  • 1 st paprika sköljd, urkärnad

Gör så här

1
Fräs lökskivor och hackad vitlök mjuk och blank i smör eller olja i traktörpanna eller stekpanna med hög kant och lock. Tillsätt linser och vatten, koka upp.
2
Skala och tärna sopprotsakerna och lägg dem i linskoket. Tillsätt finhackad chili, salt och garam masala eller spiskummin. Koka tills linserna börjar mosa sig och rotsakerna är nätt och jämt ätmjuka och vattnet nästan kokat in.
3
Blanda yoghurt med strimlad färsk mynta, smaka av med lime­skal, limesaft och salt. Servera som sås till linsgrytan. Toppa grytan med skivad paprika. Bröd och ost till.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 450, Fett 15 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 11 g

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept