Du behöver
- 2 st gula lökar skivade
- 2 st vitlök hackad
- 2 msk smör eller olja
- 2.5 dl röda linser
- 7.5 dl vatten
- 1 st tråg soppgrönsaker
- 1 st chilifrukt
- 1 tsk salt
- 2 tsk garam masala eller 1 tsk spiskummin
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 st lime skal och saft
- färsk mynta salt
- 1 st paprika sköljd, urkärnad
Gör så här
1
Fräs lökskivor och hackad vitlök mjuk och blank i smör eller olja i traktörpanna eller stekpanna med hög kant och lock. Tillsätt linser och vatten, koka upp.
2
Skala och tärna sopprotsakerna och lägg dem i linskoket. Tillsätt finhackad chili, salt och garam masala eller spiskummin. Koka tills linserna börjar mosa sig och rotsakerna är nätt och jämt ätmjuka och vattnet nästan kokat in.
3
Blanda yoghurt med strimlad färsk mynta, smaka av med limeskal, limesaft och salt. Servera som sås till linsgrytan. Toppa grytan med skivad paprika. Bröd och ost till.
Näringsvärde: Kcal 450, Fett 15 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 11 g