RECEPT FRÅN IK

Indisk lammgryta med mustig smak

Av .

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk olja neutral
  • 1 msk ingefära finhackad färsk
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 4 st kryddnejlikor hela
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl yoghurt naturell tjock
  • 1 st burk cocktailtomater
  • 1 tsk salt
  • 600 g grytbitar av lamm, t ex bogen

Gör så här

1
Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer.
2
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika. Rosta blandningen i några minuter och rör hela tiden så att det inte bränns. Tillsätt kanelstång, tomatpuré, yoghurt, cocktailtomater och salt. Låt allt få ett uppkok och blanda ner bitar av lamm.
3
Sätt på locket och sjud grytan i cirka 1 timme och 30 minuter tills köttet är mört.
4
Servera med sallad på blomkål, myntayoghurt, naanbröd och basmatiris.

Recept // Fler lammköttrecept