Du behöver
- 5 cm färsk ingefära
- 0.5 st röd chilifrukt
- 2 msk smör
- 2 st gula lökar hackade
- 3 st morötter rivna
- 1 st äpple rivet
- 1 msk currypulver
- 1 l vatten
- 2 tärning hönsbuljong
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 st tråg strimlat kycklingkött (350 g)
- 380 g röda linser burk eller tetrapack
- salt, vitpeppar
- färsk koriander
- nanbröd
Gör så här
1
1 Riv ingefäran och fräs med hackad chili i smör i rymlig kastrull. Lägg i löken och fräs den blank. Tillsätt morötter och äpple, strö över curry och rör om. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp och skumma av. Koka 5 minuter.
2
3
2 Lägg i kycklingköttet och linserna. Häll i grädden. Koka upp igen och koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
5
3 Ljumma nanbröden i ugnen. Garnera soppan med koriander-blad. Servera med nan eller med fullkornsbröd om du äter GI.