Du behöver

  • 5 cm färsk ingefära
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 2 msk smör
  • 2 st gula lökar hackade
  • 3 st morötter rivna
  • 1 st äpple rivet
  • 1 msk currypulver
  • 1 l vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 st tråg strimlat kycklingkött (350 g)
  • 380 g röda linser burk eller tetrapack
  • salt, vitpeppar
  • färsk koriander
  • nanbröd

Gör så här

1
1 Riv ingefäran och fräs med hackad chili i smör i rymlig kastrull. Lägg i löken och fräs den blank. Tillsätt morötter och äpple, strö över curry och rör om. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp och skumma av. Koka 5 minuter.
2
3
2 Lägg i kycklingköttet och linserna. Häll i grädden. Koka upp igen och koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
5
3 Ljumma nanbröden i ugnen. Garnera soppan med koriander-blad. Servera med nan eller med fullkornsbröd om du äter GI.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept