Indisk daal med spicy chorizo

Du behöver 2 gula lökar, hackade 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk rapsolja 1 msk spiskummin 1 msk torkad koriander 1 tsk gurkmeja 1 röd mellanstark...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 röd mellanstark
  • chilifrukt, finhackad
  • 2 tetror (ca 380 g) röda eller gröna linser, färdigkokta
  • 1 burk körsbärstomater (eller krossade)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 paprikor, klyftade
  • 1 lime, pressad
  • salt, peppar
  • chorizo eller annan smakrik korv

Gör så här

1
1 Fräs lök och vitlök i rapsolja ett par minuter utan att de tar färg.

2
2 Tillsätt de torra kryddorna och låt svettas med någon minut.

3
3 Höj värmen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och låt grytan puttra ihop. Stek korven. Servera med färsk koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top