Du behöver
- 2 gula lökar, hackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk rapsolja
- 1 msk spiskummin
- 1 msk torkad koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 1 röd mellanstark
- chilifrukt, finhackad
- 2 tetror (ca 380 g) röda eller gröna linser, färdigkokta
- 1 burk körsbärstomater (eller krossade)
- 1 burk kokosmjölk
- 2 paprikor, klyftade
- 1 lime, pressad
- salt, peppar
- chorizo eller annan smakrik korv
Gör så här
1
1 Fräs lök och vitlök i rapsolja ett par minuter utan att de tar färg.
2
2 Tillsätt de torra kryddorna och låt svettas med någon minut.
3
3 Höj värmen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och låt grytan puttra ihop. Stek korven. Servera med färsk koriander.