Inbakad korv

Du behöver 18 st prinskorv ketchup + ev. senap Bröd: 50 g jäst 4 msk olja 5 dl Ljummet vatten 1 tsk salt 2 tsk...


18 portioner

Du behöver

  • 18 st prinskorv
  • ketchup + ev. senap

Bröd:

50 g jäst
4 msk olja
5 dl Ljummet vatten
1 tsk salt
2 tsk strösocker
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl

Pensling:

ägg uppvispat

Gör så här

1
Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och socker. Rör tills jästen är löst. Arbeta in grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och knåda till en fast deg. Låt den jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 18 delar. Kavla ut varje bit lätt och lägg en korv mitt på. Tryck ut lite ketchup och eventuellt senap på. Samla degen runt om.

3
Lägg dem på en papprad plåt. Låt dem jäsa i 15 minuter. Pensla med ägg. Grädda i 10-15 minuter tills de fått fin färg.


Kommentar:
Om du vill använda lite kryddstarkare korvar än prinskorvar går det naturligtvis bra. Dela dem på mitten om de är stora och koka eller stek dem innan du bakar in dem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top