Du behöver

  • saltsillfilé
  • 3.5 st gula lökar eller 1 stor purjolök
  • 45 g smör

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Lägg sillfiléerna på fyrkantiga bitar smörpapper. Skala och skiva löken och fräs den 3-4 minuter i 2 msk smör tills den är mjuk och glansig. Fördela löken på sillfiléerna, klicka på lite smör och stäng till paketen väl. Sätt dem med skarven nedåt på ugnsplåten.
3
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Servera med kokt skalpotatis, eller bakad potatis och rårörda lingon.

Kommentar:
Hyttsill är en gammal småländskt tradition. Luffare och vagabonder kom till glashyttan för att värma sig ett par nätter och samtidigt värma sin sill i glasugnen. I våra dagar lever hyttsillen kvar, nu som populär turistattraktion.

Recept // Fler fiskrecept