Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g leverpastej bakad
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 0.5 tsk rosmarin smulad
  • Garnityr:

  • gelé av 1 dl vatten, 1/2 dl vitt portvin, 1 tsk ljus soja och 1 1/2 blad gelatin
  • rosépeppar
  • lagerblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa lök och vitlök. Tillsätt nötfärs, ägg, grädde, leverpastej och kryddor. Smörj en form, cirka 1 1/2 liter, och lägg färsen i den. Grädda patén cirka 1 timme. Ta ut och låt svalna.
2
Gör i ordning geléet. Garnera med lagerblad och pepparkorn uppe på patén och häll sedan över det halvstelnade geléet.

Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Icakurirens julbord.


Recept // Fler köttfärsrecept