Hummus med rostat pitabröd

Du behöver 1 st burk kikärter sköljda, avrunna 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1.5 msk tahini (sesampasta) 1.5 msk citronsaft färskpressad 3.5 msk vatten...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk kikärter sköljda, avrunna
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk tahini (sesampasta)
  • 1.5 msk citronsaft färskpressad
  • 3.5 msk vatten
  • salt
  • 4 st pitabröd
  • olivolja till pensling
  • flingsalt

Gör så här

1
Mixa kikärter, vitlök, olivolja, tahini, citronsaft och vatten med stavmixer till en kräm. Späd med mer vatten vid behov. Smaka av med salt, häll upp i en skål och ringla lite olivolja över.

2
Pensla pitabröden med olivolja, strö över flingsalt och rosta under ugnens grillelement cirka 5 minuter, skär i snibbar och servera till hummusen.


Kommentar:
Tips! Om du vill kan du tillsätta en tesked malen spiskummin till hummusen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top