Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Du behöver 2 st hummer kokta, frysta går bra 2 msk smör 3 dl vin torrt vitt 8 dl vatten 1 dl grädde 2 st...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st hummer kokta, frysta går bra
  • 2 msk smör
  • 3 dl vin torrt vitt
  • 8 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2.5 st kajennpeppar duttar
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 0.5 msk olivolja
  • 3 st salladslök

Gör så här

1
Halvera humrarna på längden, avlägsna tarm och magsäck. Tag ur stjärtköttet och dela varje halva mitt av. Knäck hummerklorna. Pilla ur kloköttet. Klyv varje klo till två tunna halvor. Skrapa ur hummersmör och rom, förvara det tillsammans med köttet övertäckt i kylen.

2
Krossa skalen och fräs 5 minuter i smöret i stor kastrull.

3

4
Tillsätt vinet och låt sjuda 10 minuter under lock, rör emellanåt. Sila bort skalen och häll tillbaks vätskan i gryta. Blanda i 7 dl vatten, all grädden och buljongen. Koka upp. Skaka mjölet med 1 dl vatten och rör ner i puttrande soppa. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med kajenn och tomatpuré.

5

6
Tillsätt sparat hummersmör och -rom. Skiva grova ringar av det gröna på sallatslöken och låt det sjuda med några minuter. Hit kan förberedas dagen innan.

7

8
Dela musslorna före servering, och halstra dem en minut på varje sida i het stekpanna med lite olja. Häll het soppa över bitar av hummer, musslor och tunt skivad salladslök. Ställ peston i skål bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top