Hummerragu med vindruvor

Du behöver 2 st hummer 1 st lök skivad gul 1 st morot skivad 0.5 st fänkål skivad 8 st vitpepparkorn 1 st lagerblad 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st hummer
  • 1 st lök skivad gul
  • 1 st morot skivad
  • 0.5 st fänkål skivad
  • 8 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • fiskbuljong ca 4 dl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk maizenaredning ljus
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Till garnering:

20 st vindruvor gröna
20 st sparrisstjälkar lättkokta
fänkål stjälkarna, tunt skivade

Gör så här

1
Vrid loss stjärt och klor på humrarna. Skala stjärten. Knäck klorna med en kniv eller nötknäckare, skala även dem. Pilla ut köttet ur klolederna med en hummergaffel eller liknande.

2
Skiva stjärtarna och behåll klorna hela, men pilla ut broskbiten som sitter i klon. Ställ åt sidan med det andra hummerköttet.

3
Fräs hummerskalen i olivoljan i en stor kastrull, tillsammans med skivad lök, morot och fänkål, tomatpuré och kryddor i ca 2 minuter.

4
Slå på fiskbuljong och grädde. Låt det hela koka i ca 20 minuter. Sila såsen och låt den koka ihop under ett par minuter, red av med maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.

5
Skala, dela och kärna ur druvorna. Lägg druvor, sparris och skivade fänkålsstjälkar i såsen, smaka av med lite balsamvinäger. Syran ska inte dominera, bara bryta av. Lägg i hummerköttet, hetta upp och servera i portionsskålar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top