Hummerbakelse med forellrom

Du behöver 100 g smör 2 st hummer 200 g räkor skalade 4 st gelatinblad 5 dl mellangrädde 3 dl matyoghurt 1 dl gräslök 1...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st hummer
  • 200 g räkor skalade
  • 4 st gelatinblad
  • 5 dl mellangrädde
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 dl gräslök
  • 1 dl dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Till servering

80 g forellrom
dill
200 g kavring

Gör så här

1

 

Börja med kavringsbottnen: Smält smöret på låg värme. Mixa under tiden kavringen till smulor, och blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med kanter (cirka 20 x 30 centimeter) klädd med plastfolie. Ställ formen i kylen i 30 minuter så att bottnen stelnar. 

2

 

Rensa humrarna under tiden: Knäck försiktigt klorna och pilla ut köttet så helt det går. Spara till garnering. Grovhacka resten av köttet från humrarna tillsammans med räkorna. Lägg i en sil att rinna av lite. 

3

 

Blötlägg gelatinet i 5 minut-er. Koka under tiden upp grädden. Ta av kastrullen från plattan och lägg i de urkramade och mjuka gelatinbladen, rör tills de smält. Rör ned yoghurten. Finhacka gräslök och dill och rör ned i smeten tillsammans med skaldjurshacket och senap, smaka av med salt och peppar. 

4

 

Häll skaldjurssmeten på kavringsbottnen. Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst ett par timmar, men helst över natten, tills smeten stelnat. 

5

 

Skär fina bitar eller stansa ut rundlar eller annan önskad form, garnera med rommen och en dillvippa.


Kommentar:
Tips Ersätt forellrommen med löj-, sik- eller stenbitsrom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top