Huevos rancheros ägg på texmexvis

Du behöver 1 st gul lök olivolja till stekning 400 g svarta bönor 1 burk, sköljda, avrunna 3-4 msk vatten 2 st vitlöksklyftor 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • olivolja till stekning
  • 400 g svarta bönor 1 burk, sköljda, avrunna
  • 3-4 msk vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk lime saften
  • salt & peppar efter smak

Tillbehör

140 g bacon ett paket
1-2 st rödlök
1-2 st avokado
2 st röd chilifrukt
100 g cheddarost
2 st lime
4 st ägg
olja till stekning
tortillabröd en förpackning
färsk koriander en kruka
tabasco efter smak

Bönröra

Gör så här

1

Skala och finhacka löken till bönröran och fräs den i oljan cirka 3 minuter. Mixa bönorna i en matberedare monterad med en kniv. Späd med lite vatten till krämig purékonsistens. Blanda i löken. Smaka av med vitlök, limesaft, salt och peppar.

2

Stek baconskivorna knapriga i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Skala och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och tärna avokado. Strimla chilin. Riv osten. Klyfta limen.

4

Stek äggen i oljan på ena sidan, tills äggvitan stannat men gulan fortfarande är lös.

5

Värm bröden och låt var och en göra sin egen portion med bönröra, ägg och tillbehör. Garnera med koriander. Hot sauce eller tabasco är gott att servera till. 


Kommentar:
Servera de stekta äggen på tortillabröd med bönröra, bacon, rödlök, chili, cheddarost och avokado.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top