Hoummus (kikärtspuré)

Du behöver 2 burkar kokta kikärter 1 tsk malen spiskummin 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk pressad citronsaft 1 dl jordnötssmör 1/2 tsk salt 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 burkar kokta kikärter
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl majsolja
  • lite vatten

Gör så här

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Lägg dem i matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Tillsätt oljan lite i taget. Låt inte röran bli helt slät. Smaka av och rör i lite vatten om den är för tjock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top