Hotpot på fläsk med svamp

Du behöver 1 st schalottenlök hackad 1 bitar färsk ingefära fintärnad 2 st röd chili skivade 2 st noriblad strimlade matolja 1.5 l fläskbuljong från...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök hackad
  • 1 bitar färsk ingefära fintärnad
  • 2 st röd chili skivade
  • 2 st noriblad strimlade
  • matolja
  • 1.5 l fläskbuljong från gårdagen
  • japansk soja
  • 250 g sobanudlar
  • 200 g svamp t.ex. skogschampinjon, trattkantarell, shiitake, rensad och putsad
  • kålrot råmarinerad från gårdagen
  • blandade rotfrukter från gårdagen, strimlade
  • fläsklägg från gårdagen
  • 0.5 st kruka koriander
  • buskkrasse (1 knippe buskkrasse)

Gör så här

1
1. Svetta lök, ingefära, chili och nori i lite olja i en kastrull.

2
Slå på buljongen och låt sjuda 5 minuter, smaka av med soja.

3
2. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå spänstiga (al dente).

4
Skiva svampen och stek den några minuter i lite olja.

5
3. Blanda nudlar och marinerad kålrot. Fördela i portionsskålar med rotfrukter, fläsklägg i bitar och svamp.

6
Slå på buljongen så att det täcker – den ska vara kokande het.

7
Toppa med koriander och ev buskkrasse och ät med pinnar.

8
Glöm inte att dricka buljongen när all mat är uppäten.


Kommentar:
Se recept på fläsklägg och rotfrukter nedan.

Receptet kommer från Paul Svenssons kokbok “Den nya husmanskosten” (Norstedts).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top