RECEPT FRÅN IK

Hotpot på fläsk med svamp

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök hackad
  • 1 bitar färsk ingefära fintärnad
  • 2 st röd chili skivade
  • 2 st noriblad strimlade
  • matolja
  • 1.5 l fläskbuljong från gårdagen
  • japansk soja
  • 250 g sobanudlar
  • 200 g svamp t.ex. skogschampinjon, trattkantarell, shiitake, rensad och putsad
  • kålrot råmarinerad från gårdagen
  • blandade rotfrukter från gårdagen, strimlade
  • fläsklägg från gårdagen
  • 0.5 st kruka koriander
  • buskkrasse (1 knippe buskkrasse)

Gör så här

1
1. Svetta lök, ingefära, chili och nori i lite olja i en kastrull.
2
Slå på buljongen och låt sjuda 5 minuter, smaka av med soja.
3
2. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå spänstiga (al dente).
4
Skiva svampen och stek den några minuter i lite olja.
5
3. Blanda nudlar och marinerad kålrot. Fördela i portionsskålar med rotfrukter, fläsklägg i bitar och svamp.
6
Slå på buljongen så att det täcker – den ska vara kokande het.
7
Toppa med koriander och ev buskkrasse och ät med pinnar.
8
Glöm inte att dricka buljongen när all mat är uppäten.

Kommentar:
Se recept på fläsklägg och rotfrukter nedan. Receptet kommer från Paul Svenssons kokbok "Den nya husmanskosten" (Norstedts).

Passar till:

Recept