Höstgryta med kycklinglårfilé

Du behöver 250 g champinjoner delade 1 msk smör 1 st gul lök hackad 2 st morötter (150 g) 1.5 dl vatten 2 dl rött...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g champinjoner delade
  • 1 msk smör
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st morötter (150 g)
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond konc
  • 1 msk soja
  • 1 tsk socker
  • 3 st timjan kvistar färsk
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk majsenaredning
  • 1 st paket bacon (140 g)
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 1 msk rapsolja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

1
Bryn champinjonerna i smör i botten på en kastrull. Fräs med lök och morötter någon minut på slutet.

2
Tillsätt vatten, vin, fond, soja, socker, timjan och lagerblad. Låt koka ihop i 15–20 minuter, smaka av med salt och peppar, red av med majsenaredning.

3
Knaperstek under tiden baconet i torr panna, låt rinna av på ett köks­papper. Bryn kycklingen i het panna med lite olja, salta och peppra.

4
Lägg i kycklingen och koka någon minut, strö över baconet och servera med potatismos.


Kommentar:
Kcal 598, Fett 27 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top