Du behöver
- 250 g champinjoner delade
- 1 msk smör
- 1 st gul lök hackad
- 2 st morötter (150 g)
- 1.5 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 2 msk kalvfond konc
- 1 msk soja
- 1 tsk socker
- 3 st timjan kvistar färsk
- 2 st lagerblad
- 1 msk majsenaredning
- 1 st paket bacon (140 g)
- 500 g kycklinglårfilé i bitar
- 1 msk rapsolja
- salt och nymalen peppar
Gör så här
1
Bryn champinjonerna i smör i botten på en kastrull. Fräs med lök och morötter någon minut på slutet.
2
Tillsätt vatten, vin, fond, soja, socker, timjan och lagerblad. Låt koka ihop i 15–20 minuter, smaka av med salt och peppar, red av med majsenaredning.
3
Knaperstek under tiden baconet i torr panna, låt rinna av på ett kökspapper. Bryn kycklingen i het panna med lite olja, salta och peppra.
4
Lägg i kycklingen och koka någon minut, strö över baconet och servera med potatismos.
Kcal 598, Fett 27 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g