Höstens grönsaker med ostsås

Du behöver 6 st morötter små 1 st palsternacka liten 1 st gul lök 2.5 st potatis 1 msk smör eller margarin salt pepparmix 0.5...


2 portioner

Du behöver

  • 6 st morötter små
  • 1 st palsternacka liten
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • pepparmix
  • 0.5 st blomkål grönt, vitt eller lila
  • vatten
  • salt

Att servera till:

st ostsås (210 g)
100 g kalkonbröst rökt i skivor
brytbröd eller knäckebröd

Gör så här

1
1. Skala morötterna och de övriga rotsakerna. Dela palsternackan, skär löken i klyftor och dela potatisarna.

2
2. Smält matfettet i en traktörpanna och lägg ner alltsammans. Salta, peppra och lägg på lock. Låt rotsakerna fräsa på svag värme tills de är mjuka, 10-15 minuter.

3
3. Ansa och dela blomkålshalvan under tiden. Koka den i lättsaltat vatten cirka 10 minuter, tills den är lagom mjuk, men har lite spänst kvar.

4
4. Värm ostsåsen enligt anvisningen på förpackningen.

5
5. Servera grönsakerna direkt med såsen, några skivor kalkonbröst och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top