Du behöver
- 1 l svamp t ex kantareller eller karljohanssvamp
- 1.5 msk smör
- 4 skiva bacon
- 1 st rödlök
- 1/2-1 dl crème fraîche
- 4 msk olivolja
- 2 st vitlök klyftor finhackad
- saft av 1
- salt och peppar
- 4 skiva lantbröd
- 3 st tomater
- 0.5 kruka färsk basilika
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Förkoka (se faktaruta) och stek svampen i smör. Strimla bacon och finhacka rödlöken. Stek svampen med bacon och rödlök tills baconet blivit knaperstekt. Rör i creme fraiche.
2
3
Blanda olivoljan med vitlök, citronsaft, salt och peppar. Pensla lite av blandningen på brödskivorna och rosta dem i ugnen. Skär tomaterna i bitar och strimla basilikan. Blanda tomater, basilika och svampröran med resten av den smaksatta olivoljan.
4
5
Lägg rejält med svampröra på varje bröd och garnera med
6
basilikablad.
Lägg svampen i pannan utan matfett på mellanstark värme. Låt vätskan som bildas från svampen koka in, innan du tillsätter matfett och fortsätter steka den som vanligt.