Höstbruschetta med svamp och bacon

Du behöver 1 l svamp t ex kantareller eller karljohanssvamp 1.5 msk smör 4 skiva bacon 1 st rödlök 1/2-1 dl crème fraîche 4 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l svamp t ex kantareller eller karljohanssvamp
  • 1.5 msk smör
  • 4 skiva bacon
  • 1 st rödlök
  • 1/2-1 dl crème fraîche
  • 4 msk olivolja
  • 2 st vitlök klyftor finhackad
  • saft av 1
  • salt och peppar
  • 4 skiva lantbröd
  • 3 st tomater
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Förkoka (se faktaruta) och stek svampen i smör. Strimla bacon och finhacka rödlöken. Stek svampen med bacon och rödlök tills baconet blivit knaperstekt. Rör i creme fraiche.

2

3
Blanda olivoljan med vitlök, citronsaft, salt och peppar. Pensla lite av blandningen på brödskivorna och rosta dem i ugnen. Skär tomaterna i bitar och strimla basilikan. Blanda tomater, basilika och svampröran med resten av den smaksatta olivoljan.

4

5
Lägg rejält med svampröra på varje bröd och garnera med

6
basilikablad.


Kommentar:
Lägg svampen i pannan utan matfett på mellanstark värme. Låt vätskan som bildas från svampen koka in, innan du tillsätter matfett och fortsätter steka den som vanligt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top