RECEPT FRÅN IK

Höstbruschetta med svamp och bacon

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 l svamp t ex kantareller eller karljohanssvamp
  • 1.5 msk smör
  • 4 skiva bacon
  • 1 st rödlök
  • 1/2-1 dl crème fraîche
  • 4 msk olivolja
  • 2 st vitlök klyftor finhackad
  • saft av 1
  • salt och peppar
  • 4 skiva lantbröd
  • 3 st tomater
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Förkoka (se faktaruta) och stek svampen i smör. Strimla bacon och finhacka rödlöken. Stek svampen med bacon och rödlök tills baconet blivit knaperstekt. Rör i creme fraiche.
2
3
Blanda olivoljan med vitlök, citronsaft, salt och peppar. Pensla lite av blandningen på brödskivorna och rosta dem i ugnen. Skär tomaterna i bitar och strimla basilikan. Blanda tomater, basilika och svampröran med resten av den smaksatta olivoljan.
4
5
Lägg rejält med svampröra på varje bröd och garnera med
6
basilikablad.

Kommentar:
Lägg svampen i pannan utan matfett på mellanstark värme. Låt vätskan som bildas från svampen koka in, innan du tillsätter matfett och fortsätter steka den som vanligt.

Recept // Fler svamprecept