Du behöver
- 1 st stor morot
- 100 g rotselleri
- 1 st gul lök
- 1 st klyfta vitlök
- 500 g älgfärs
- smör
- 0.5 tsk torkad rosmarin
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl vatten
- 1.5 msk viltfond
- 3 msk messmör
- salt och svartpeppar
Till servering
nykokt spagetti
färsk rosmarin
riven parmesanost
Gör så här
Skala morot, rotselleri och lök och grovriv allt. Skala och finriv vitlöken.
Bryn färsen i smör tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök, lök, rotfrukter och rosmarin. Rör ner tomatpuré och fortsätt steka i ett par minuter under omrörning.
Tillsätt vatten och fond och låt puttra i 15 minuter.
Rör ner messmör och smaka av med salt och peppar.
Dekorera gärna med färsk rosmarin och servera med spagetti och riven parmesan.
Tips : Bolognesen är också god med kokt matkorn.
Rosmarindoftande bolognese med rotfrukter och viltfond, ett snabbkok som smakar som ett långkok. Messmöret ger både gräddighet och sötma.