Höstbolognese med rotfrukter

Du behöver 1 st stor morot 100 g rotselleri 1 st gul lök 1 st klyfta vitlök 500 g älgfärs smör 0.5 tsk torkad rosmarin...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st stor morot
  • 100 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök
  • 500 g älgfärs
  • smör
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1.5 msk viltfond
  • 3 msk messmör
  • salt och svartpeppar

Till servering

nykokt spagetti
färsk rosmarin
riven parmesanost

Gör så här

1

Skala morot, rotselleri och lök och grovriv allt. Skala och finriv vitlöken.

2

Bryn färsen i smör tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök, lök, rotfrukter och rosmarin. Rör ner tomatpuré och fortsätt steka i ett par minuter under omrörning.

3

Tillsätt vatten och fond och låt puttra i 15 minuter.

4

Rör ner messmör och smaka av med salt och peppar.

5

Dekorera gärna med färsk rosmarin och servera med spagetti och riven parmesan.

6

Tips : Bolognesen är också god med kokt matkorn.


Kommentar:
Rosmarindoftande bolognese med rotfrukter och viltfond, ett snabbkok som smakar som ett långkok. Messmöret ger både gräddighet och sötma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top