Du behöver
- rostade rotsaker ca 1 1/2 kg
- 1 st röd chilifrukt urkärnad, i bitar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st kvist rosmarin
- 1 msk flytande honung
- 2 msk olivolja
- 1 dl pumpafrön
- flingsalt och svartpeppar
- 1 st spenat (100 g) färsk
- 1 dl mandel rostad
- 100 g getost
- 2 msk balsamicoglaze
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär rotsaker och potatis i bitar, man kan blanda eller använda endast en rotsak eller enbart potatis om så önskas.
2
Lägg rotsaksbitar, chili, vitlök och rosmarin i en långpanna. Ringla över honung och olja. Strö på pumpafrön, salt och peppar.
3
Sätt in långpannan mitt i ugnen cirka 25 minuter tills bitarna mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Prova med en sticka. Rör om en gång under tiden.
4
Ta ut långpannan, blanda bitarna med sköljda spenatblad, mandel och smulad getost.
5
Ringla över balsamicoglaze och servera genast.