Honungsrostade rotsaker med spenat och getost

Du behöver rostade rotsaker ca 1 1/2 kg 1 st röd chilifrukt urkärnad, i bitar 3 st vitlöksklyftor 1 st kvist rosmarin 1 msk flytande...


4 portioner

Du behöver

  • rostade rotsaker ca 1 1/2 kg
  • 1 st röd chilifrukt urkärnad, i bitar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl pumpafrön
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 st spenat (100 g) färsk
  • 1 dl mandel rostad
  • 100 g getost
  • 2 msk balsamicoglaze

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär rotsaker och potatis i bitar, man kan blanda eller använda endast en rotsak eller enbart potatis om så önskas.

2
Lägg rotsaksbitar, chili, vitlök och rosmarin i en långpanna. Ringla över honung och olja. Strö på pumpafrön, salt och peppar.

3
Sätt in långpannan mitt i ugnen cirka 25 minuter tills bitarna mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Prova med en sticka. Rör om en gång under tiden.

4
Ta ut långpannan, blanda bitarna med sköljda spenatblad, mandel och smulad getost.

5
Ringla över balsamicoglaze och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top