Honungspopcorn med vaniljglass

Du behöver Honungsrostade popcorn 4 msk olja 1 dl popcornmajs 50 g smör 1 dl flytande honung flingsalt Karamellsås 50 g smör 1.5 dl grädde...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Honungsrostade popcorn

4 msk olja
1 dl popcornmajs
50 g smör
1 dl flytande honung
flingsalt

Karamellsås

50 g smör
1.5 dl grädde
1 dl råsocker
1 nypa flingsalt
0.5 tsk äkta vaniljpulver

Till servering

1 l god vaniljglass

Gör så här

1

Honungsrostade popcorn Sätt ugnen på 175 grader. Häll ­oljan i en rejäl kastrull och sätt på medelvärme. Tillsätt popcornen och sätt på locket.

2

Låt kastrullen stå kvar på värmen till det slutar att poppa, skaka då och då.

3

Häll ut popcornen på en papprad plåt.

4

Smält smöret i en kastrull och tillsätt honungen. Häll blandningen över popcornen och strö över lite flingsalt. Vänd runt så att blandningen kommer överallt på popcornen. Rosta i ugnen i cirka 10–15 minuter tills de fått lite färg.

5

Karamellsås Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, socker och salt. Koka samman såsen på medelvärme i cirka 10 minuter tills den kokat samman något. Tillsätt vaniljpulvret och ställ såsen åt sidan att svalna något.

6

Servera vaniljglassen i portionsglas tillsammans med popcorn och lätt avsvalnad ­karamellsås.

7

Tips: Används mikropopcorn är det lagom med en liter färdigpoppade popcorn.


Kommentar:
Gör både popcornen och karamellsåsen i god tid. Då är det bara att värma såsen en aning precis vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top