Du behöver
- 1 kg lammstek eller lammkotletter
- 4 st potatis stora
- 1 st zucchini
- 1 st aubergine
- olivolja
- salt
- 1 st citron
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl akaciahonung
- 1 msk färsk rosmarin
- 1 krm svartpeppar
- 4 st stora tomater
- 1 st paprika stor röd
- 1 st rödlök
- 1 st chilipepparfrukt röd
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st limefrukt
- 1 tsk salt
Marinad:
Salsa:
Gör så här
1
Börja med marinaden: skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften ner i en liten skål. Pressa i vitlöken. Rör ihop med honung, rosmarin och peppar. Pensla köttskivorna med marinaden och lägg dem på ett fat. Gör i ordning grillen.
2
Gör salsan: skölj och dela och ta bort kärnorna ur tomater och paprika. Skär i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla sedan chilin fint. Finhacka vitlöken. Blanda allt, pressa över lime och strö över salt. Ställ svalt.
3
Koka potatisen i 10 minuter. Skär potatis, zucchino och aubergine i centimetertjocka skivor.
4
Pensla lammskivorna och grönsakerna med lite olivolja. Grilla köttbitarna cirka 8 minuter/sida och grönsaker till vacker färg, 2-3 minuter/sida.
5
Strö över salt och extra rosmarin. Servera med stora gröna oliver och bröd.
Passar till: