Du behöver

  • 1 kg lammstek eller lammkotletter
  • 4 st potatis stora
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • olivolja
  • salt
  • Marinad:

  • 1 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl akaciahonung
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • Salsa:

  • 4 st stora tomater
  • 1 st paprika stor röd
  • 1 st rödlök
  • 1 st chilipepparfrukt röd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st limefrukt
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Börja med marinaden: skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften ner i en liten skål. Pressa i vitlöken. Rör ihop med honung, rosmarin och peppar. Pensla köttskivorna med marinaden och lägg dem på ett fat. Gör i ordning grillen.
2
Gör salsan: skölj och dela och ta bort kärnorna ur tomater och paprika. Skär i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla sedan chilin fint. Finhacka vitlöken. Blanda allt, pressa över lime och strö över salt. Ställ svalt.
3
Koka potatisen i 10 minuter. Skär potatis, zucchino och aubergine i centimetertjocka skivor.
4
Pensla lammskivorna och grönsakerna med lite olivolja. Grilla köttbitarna cirka 8 minuter/sida och grönsaker till vacker färg, 2-3 minuter/sida.
5
Strö över salt och extra rosmarin. Servera med stora gröna oliver och bröd.


Recept // Fler lammköttrecept