Honungsmarinerade lammskivor

Du behöver 1 kg lammstek eller lammkotletter 4 st potatis stora 1 st zucchini 1 st aubergine olivolja salt Marinad: 1 st citron 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammstek eller lammkotletter
  • 4 st potatis stora
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • olivolja
  • salt

Marinad:

1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 dl akaciahonung
1 msk färsk rosmarin
1 krm svartpeppar

Salsa:

4 st stora tomater
1 st paprika stor röd
1 st rödlök
1 st chilipepparfrukt röd
1 st vitlöksklyfta
2 st limefrukt
1 tsk salt

Gör så här

1
Börja med marinaden: skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften ner i en liten skål. Pressa i vitlöken. Rör ihop med honung, rosmarin och peppar. Pensla köttskivorna med marinaden och lägg dem på ett fat. Gör i ordning grillen.

2
Gör salsan: skölj och dela och ta bort kärnorna ur tomater och paprika. Skär i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla sedan chilin fint. Finhacka vitlöken. Blanda allt, pressa över lime och strö över salt. Ställ svalt.

3
Koka potatisen i 10 minuter. Skär potatis, zucchino och aubergine i centimetertjocka skivor.

4
Pensla lammskivorna och grönsakerna med lite olivolja. Grilla köttbitarna cirka 8 minuter/sida och grönsaker till vacker färg, 2-3 minuter/sida.

5
Strö över salt och extra rosmarin. Servera med stora gröna oliver och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top