Honungskokta vaniljpäron

Du behöver 4 st päron skalade 1 st vaniljstång skuren på längden 4 msk honung 3 msk socker apelsinskal strimlat från en halv apelsin citronskal...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st päron skalade
  • 1 st vaniljstång skuren på längden
  • 4 msk honung
  • 3 msk socker
  • apelsinskal strimlat från en halv apelsin
  • citronskal strimlat från en halv citron
  • citron saften av en
  • apelsin saften av en halv

Till servering:

ricotta eller liknande färskost
blockchoklad smält mörk

Gör så här

1
Lägg päronen i en kastrull och fyll på med vatten så päronen täcks. Skrapa ner fröna ur vaniljstången i kastrullen och lägg i vaniljstången. Tillsätt samtliga ingredienser (utom färskosten) och koka upp. Låt päronen sjuda under lock tills de blivit mjuka men har kvar en fast kärna i mitten. Det tar 12-20 minuter beroende på päronens storlek.

2
Lyft upp päronen ur spadet. Reducera spadet tills det har blivit simmigt. Servera päronen med ost och sås.


Kommentar:
Tips:
För att få bort alla kanter på päronen kan man gnida dem försiktigt med en kökshandduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top