Du behöver
- 4 st päron skalade
- 1 st vaniljstång skuren på längden
- 4 msk honung
- 3 msk socker
- apelsinskal strimlat från en halv apelsin
- citronskal strimlat från en halv citron
- citron saften av en
- apelsin saften av en halv
Till servering:
ricotta eller liknande färskost
blockchoklad smält mörk
Gör så här
1
Lägg päronen i en kastrull och fyll på med vatten så päronen täcks. Skrapa ner fröna ur vaniljstången i kastrullen och lägg i vaniljstången. Tillsätt samtliga ingredienser (utom färskosten) och koka upp. Låt päronen sjuda under lock tills de blivit mjuka men har kvar en fast kärna i mitten. Det tar 12-20 minuter beroende på päronens storlek.
2
Lyft upp päronen ur spadet. Reducera spadet tills det har blivit simmigt. Servera päronen med ost och sås.
Tips:
För att få bort alla kanter på päronen kan man gnida dem försiktigt med en kökshandduk.