Honungs- och saffrans– parfait

Du behöver 3 st äggulor 2 msk socker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 st saffran kuvert 3 dl vispgrädde 0.5 dl flytande honung...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 st saffran kuvert
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl flytande honung tropical

Att servera till:

björnbär och hallon
physalis
chokladsås

Gör så här

1
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker, salt och saffran riktigt pösigt.

2
Vispa grädden tills den är tjock och fast.

3
Vänd försiktigt ner grädden i ägggulekrämen. Blanda till sist ner honungen lite slarvigt.

4
Klä en form eller skål, som rymmer cirka 1 liter, med plastfolie. Häll i parfaitsmeten. Skaka till formen så att formen fylls jämnt. Täck formen med aluminiumfolie och placera den i frysen minst 4 timmar, eller helst över natten.

5
Skär eller skeda upp parfaiten och servera den med björnbär, hallon, physalis och lite ringlad färdig chokladsås. Pudra florsocker över hela härligheten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top