Du behöver
- 3 st äggulor
- 2 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 st saffran kuvert
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl flytande honung tropical
Att servera till:
björnbär och hallon
physalis
chokladsås
Gör så här
1
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker, salt och saffran riktigt pösigt.
2
Vispa grädden tills den är tjock och fast.
3
Vänd försiktigt ner grädden i ägggulekrämen. Blanda till sist ner honungen lite slarvigt.
4
Klä en form eller skål, som rymmer cirka 1 liter, med plastfolie. Häll i parfaitsmeten. Skaka till formen så att formen fylls jämnt. Täck formen med aluminiumfolie och placera den i frysen minst 4 timmar, eller helst över natten.
5
Skär eller skeda upp parfaiten och servera den med björnbär, hallon, physalis och lite ringlad färdig chokladsås. Pudra florsocker över hela härligheten.