Honungs- och äppelbröd

Du behöver 25 g jäst 2.5 msk honung 1.5 tsk salt 0.5 dl olivolja 5 dl vatten (37 grader) 6 dl rågsikt 8 dl vetemjöl...


2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 msk honung
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 6 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl special
  • 2 st äpplen i tärningar

Gör så här

1
1. Smula ner jästen i en bunke och rör den slät med honung, salt och olja.

2
2. Tillsätt vatten och blanda ner rågsikt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Blanda in äppelbitarna i degen. Låt degen jäsa under bakduk cirka 40 minuter.

3
3. Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-30 minuter under bakduk.

4
4. Grädda limporna på nedersta falsen på 175 graders ugnsvärme cirka 45 minuter. Låt limporna bli helt kalla innan de skärs upp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top