Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 msk honung
- 1.5 tsk salt
- 0.5 dl olivolja
- 5 dl vatten (37 grader)
- 6 dl rågsikt
- 8 dl vetemjöl special
- 2 st äpplen i tärningar
Gör så här
1
1. Smula ner jästen i en bunke och rör den slät med honung, salt och olja.
2
2. Tillsätt vatten och blanda ner rågsikt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Blanda in äppelbitarna i degen. Låt degen jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
3
3. Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-30 minuter under bakduk.
4
4. Grädda limporna på nedersta falsen på 175 graders ugnsvärme cirka 45 minuter. Låt limporna bli helt kalla innan de skärs upp.