RECEPT FRÅN IK

Högrevsgryta med röd curry

Av .

Tillagningstid: 180 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g högrev av nöt
  • 3 msk majsolja eller rapsolja
  • 4 msk röd currypasta från burk
  • 1 l kokande vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • Grönsaker

  • 500 g schalottenlök
  • 4 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 3 msk majsolja eller rapsolja
  • Till garnering och servering

  • 2 st röda chilifrukter milda
  • 0.5 kruka koriander
  • limeklyftor
  • kokt ris eller nudlar

Gör så här

1

Skär köttet i grytbitar och bryn dem i 2–3 omgångar i oljan i en stekpanna. Blanda allt kött i pannan med curry-pastan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Häll på 2–3 dl kokande vatten och koka upp under omrörning. Häll över köttet och spadet i en gryta. Smula ner buljongtärningarna. Häll på resten av vattnet, så mycket att det precis täcker köttet. Koka upp och sjud grytan under lock cirka
1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Smaka av med mera currypasta om det behövs. 

 

2

Förbered grönsakerna under tiden. Skala och dela löken. Skala, dela och skiva morötterna och palsternackan. Bryn löken i oljan cirka 5 minuter. Tillsätt morötterna och pals-ternackan och bryn cirka 3 minuter. Blanda grönsakerna med det kokta köttet i grytan och koka cirka 20 minuter. Smaka av grytan med salt.

3

Toppa grytan med skivade chilifrukter och hackad koriander. Servera med limeklyftor. Kokt ris eller nudlar är gott att servera till.

4

Tips Röd currypasta finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Den som vill ha starkare smak, kan öka på mängden pasta i receptet.


Kommentar:
Varför inte sätta en thailändsk prägel på köttgrytan? Det är lätt gjort med hjälp av röd currypasta på burk.

Recept // Fler högrevrecept