Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl hjortronssylt
  • 2 cl hjortronlikör (blir något krämigare i konsistensen och lite mer smak)
  • hjortronssylt till servering

Gör så här

1
Vispa grädden krämig. Vispa äggulor och socker i vattenbad tills smeten börjar tjockna, får ej gå över 68 grader. Då koagulerar äggulan och smeten blir grynig.
2
Kyl ner äggsmeten i ett kallt vattenbad. Vänd ner grädden och hjortronen och den eventuella likören. Häll upp i en form och frys i minst 3-4 timmar. Skär upp och servera till choklad brownien och lite extra hjortronsylt. Om du vill kan du garnera med några sötmandlar glaserade i smör och muscovadosocker.

Passar till:

Recept // Fler övrigtrecept