Hjärtformade bröd

Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 2 tsk salt 0.5 dl flytande margarin 1 st kesella burk lätt 1 dl vetegroddar vetemjöl ca...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl flytande margarin
  • 1 st kesella burk lätt
  • 1 dl vetegroddar
  • vetemjöl ca 14- 15 dl
  • ägg till pensling
  • sesamfrö

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, margarin, kesella, vetegroddar och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Låt jäsa minst 45 minuter.

2

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4

5
Ta upp degen och arbeta den lätt. Kavla ut till en platta, ungefär en halvcentimeter tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksformar eller skär degen i egna fritt skapade mönster. Lägg på plåt, klädd med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda cirka 10 minuter.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som är en smakstart på dagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top