Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 0.5 dl flytande margarin
- 1 st kesella burk lätt
- 1 dl vetegroddar
- vetemjöl ca 14- 15 dl
- ägg till pensling
- sesamfrö
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, margarin, kesella, vetegroddar och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Låt jäsa minst 45 minuter.
2
3
Sätt ugnen på 225 grader.
4
5
Ta upp degen och arbeta den lätt. Kavla ut till en platta, ungefär en halvcentimeter tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksformar eller skär degen i egna fritt skapade mönster. Lägg på plåt, klädd med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda cirka 10 minuter.
Kommentar:
Detta är ett av flera recept som är en smakstart på dagen.
Detta är ett av flera recept som är en smakstart på dagen.