Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 0.5 dl flytande margarin
- 1 st kesella burk lätt
- 1 dl vetegroddar
- vetemjöl ca 14- 15 dl
- ägg till pensling
- sesamfrö
Gör så här
1
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, margarin, kesella, vetegroddar och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen så den blir smidig. Låt jäsa minst 45 minuter.
2
3
Sätt ugnen på 225 grader.
4
5
Ta upp degen och arbeta den lätt. Kavla ut till en platta, ungefär en halvcentimeter tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksformar eller skär degen i egna fritt skapade mönster. Lägg på plåt, klädd med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda cirka 10 minuter.
Detta är ett av flera recept som är en smakstart på dagen.