Hirssallad med örter

Du behöver 5 dl hirs 2 msk olivolja 8 dl vatten kokhett 1 st saffran kuvert 1 tsk salt 5 st salladslökar skivade 150 g...


8 portioner

Du behöver

  • 5 dl hirs
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten kokhett
  • 1 st saffran kuvert
  • 1 tsk salt
  • 5 st salladslökar skivade
  • 150 g rucola sköljd och torkad
  • 2 näve ätliga blommor (t ex gräslök, salvia, timjan och gurkört)

Dressing:

4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar

Gör så här

1
Skölj hirsen först i kallt vatten och sen i kokhet vätska för att få bort den bittra smaken.

2
Hetta upp 2 matskedar av olivoljan i en teflonpanna. Fräs hirsen ett par minuter under omrörning. Tillsätt vattnet, saffran och salt. Rör om. Lägg på lock och sjud på låg värme cirka 12 minuter. Rör om ibland. Låt svalna.

3
Rör om i hirsen. Blanda ner löken, rucolan och de örter du har valt. Blanda dressingen och droppa den över rätten strax före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top