Heta kycklingspett

Du behöver 4 st kycklingfiléer 0.5 msk soja 1 tsk svartpeppar grovmalen 2 msk olja Curryris: 1 st gul lök 2 msk smör 1.5 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 msk soja
  • 1 tsk svartpeppar grovmalen
  • 2 msk olja

Curryris:

1 st gul lök
2 msk smör
1.5 tsk curry
2 dl ris långkornigt
5 dl grönsaksbuljong
salt ev.

Att servera till:

200 g sockerärter

Gör så här

1
1. Skär kycklingfiléerna längs med i strimlor och trä dem på grillspett.

2
2. Blanda soya, svartpeppar och olja och pensla blandningen på kycklingköttet. Låt ligga medan riset tillagas.

3
3. Skala och hacka löken.

4
4. Smält matfettet i en gryta. Tillsätt lök, curry och ris (välj ris som blir färdigt på 20 min). Fräs försiktigt så att curryn inte blir bränd. Späd med buljong (mängd vätska enligt anvisningar på risförpackningen). Låt koka upp och sjud riset under tättslutande lock.

5
5. Grilla kycklingspetten ca 10 minuter. Färgen bör bli kraftig för att det ska bli den rätta grillsmaken.

6
6. Koka sockerärter och servera dem till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top