Het ugnskyckling med paprikasås

Du behöver 8 st kycklingfil 1.5 msk fryst provensalsk krydda eller annan örtblandning 3 st vitlöksklyftor pressade olivolja att steka i salt och svartpeppar 2...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 8 st kycklingfil
  • 1.5 msk fryst provensalsk krydda eller annan örtblandning
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • olivolja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 2 st rödlökar hackade
  • 3 st paprika i olika färger, strimlade
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 8 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl mangochutney
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 52.5 g parmesanost

Tillbehör:

kokt ris

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och gnid in dem i provensalska kryddor och hälften av vitlöken. Bryn filéerna lätt i olja så att de får fin färg, salta och peppra.

2
Lägg de brynta filéerna i en smord ugnsform och stek klart i ugnen i 15–20 minuter tills filéerna är genomstekta.

3
Fräs under tiden lök, paprika och resten av vitlöken i olja. Tillsätt sambal oelek och slå på grädde, mangochutney, sweet chilisås och smulade buljongtärningar. Låt såsen koka upp under omrörning och puttra i några minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

4
Häll såsen över den färdiga kycklingen och servera med kokt ris.


Kommentar:
Receptet kommer från Rolf Axén. Det här är en praktisk bjudrätt, så därför är receptet anpassat för 8 personer. Det går självklart bra att minska om man är färre.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top