Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 700 g pumpa butternut
  • 3 msk rapsolja
  • 60 g currypasta röd på burk
  • 7.5 dl grönsaksbuljong på tärning
  • 1 st kokosmjölk
  • 2 st linser gröna eller gula
  • 2 msk limesaft färskpressad
  • salt
  • fetaost ca 100 g
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk hackad koriander eller persilja
  • 4 st tortillabröd medium
  • korianderblad till garnering

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skala och skär pumpan i tärningar.
2
Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull cirka 5 minuter. Tillsätt currypasta och fräs under omrörning cirka 1 minut. Tillsätt pumpan, kokosmjölken och hälften av buljongen, koka upp under omrörning.
3
Koka soppan på medelvärme cirka 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan direkt i kastrullen med mixerstav. Vänd ner linserna.
4
Späd soppan med resten av buljongen och eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med limesaft och salt. Koka upp soppan och sjud cirka 3 minuter tills allt blir genomvarmt.
5
Blanda smulad fetaost och riven ost med den hackade koriandern. Lägg ett tortillabröd i en varm släpplättstekpanna. Strö över hälften av ostblandningen. Täck med ett tortillabröd och stek cirka 1/2 minut, vänd med stekspade och stek den andra sidan cirka 1/2 minut. Upprepa på samma sätt med resten av brödet och osten.
6
Fördela soppan i skålar, toppa med korianderblad. Servera med tortillorna skurna i snibbar.

Kommentar:
Tips! Tänk på att currypasta kan variera i styrka, smaka dig fram! Den som inte är vegetarian kan smaka av soppan med 1–2 msk asiatisk fisksås i stället för salt.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept