Het mexikansk gratäng

Du behöver 500 g griskött (skinka eller bog) 1 msk soja 1 tsk chilipulver 1 st purjolök strimlad smör 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g griskött (skinka eller bog)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 st purjolök strimlad
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong (från tärning)
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Blanda köttet med sojan och chilipulvret. Lägg kött och purjolök i en smord ugnssäker form. Blanda mjöl och grädde, buljong, chilisås, sambal och salt. Häll såsen över kött och purjolök. Strö över osten. Ställ in formen i ugnens nedre del i 225 graders värme cirka 20 minuter.


Kommentar:
Bjud ugnsstekta potatishalvor eller pasta till. Majs och tomatklyftor passar också bra som tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top